Cautare

1199 de rezultate pentru "papa francisc libertatea de agandi" (2.96 secunde)
(Continuare) Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, a vorbit intr-un interviu pentru Q Magazine despre diplomatia religioasa, subiectivismul credintei si politica printre culte. ... - Secretariatul de Stat pentru Culte nu conduce cultele religioase.
Corectitudinea politica limiteaza si chiar incalca dreptul la libertatea opiniei (Autori: Bogdan Stanciu, Mihaela Orban si Vakarcs Lorand) - Un exercitiu de imaginatie:
Corectitudinea politica limiteaza si chiar incalca dreptul la libertatea opiniei (Autori: Bogdan Stanciu, Mihaela Orban si Vakarcs Lorand) Vazuta de sus, de la balconul Aulei Magna a Universitatii Babes-Bolyai, Ana Blandiana pare o victima, pe punctul de a fi inghitita de roba ceremoniala de doctor honoris causa.
De la marxism-leninism la neomarxism, marxismul cultural si corectitudinea politica, pe care il puteti citi in continuare. ... Marx considera proletariatul clasa oprimata cea mai revolutionara, care nu are de pierdut decat lanturile.
Presedintele Curtii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) de la Strasbourg, Luzius Wildhaber, a discutat ieri in cadrul unei intalniri cu judecatorii romani ai Curtii Constitutionale despre interpretarile legilor lustratiei din tarile europene, reclamate la CEDO.
25 de ani de la Revolutie. ... Gabriela Antoniu) La 25 de ani de la Revolutia din decembrie '89, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, spune ca schimbarea radicala de sistem cere timp, punctul final al Revolutiei fiind, in opinia sa, integrarea Romaniei in NATO si in UE.
Sfatul Tarii, care cuprindea reprezentanti ai tuturor nationalitatilor, a adoptat, la 27 martie/9 aprilie 1918, cu majoritate de voturi, hotararea Basarabiei de a se uni cu Romania.
Pe 22 decembrie 1989, o retea secreta de rezistenta a PCR a deschis focul (I) (Autor:Sebastian Rusu) Istoricul Constantin Corneanu a declarat pentru Jurnalistii.ro ca anumiti cetateni considera ca Revolutia Romana din Decembrie 1989 a devenit pe parcursul tranzitiei dificile la democratie si la economia de piata din ultimii 28 de ani, vinovata de esecul unei societati si implicit a unui sistem politic.
LIBERTATEA informeaza:
www.libertatea.ro informeaza: ... Surse medicale din cadrul Spitalului Elias au confirmat pentru Libertatea faptul ca artista se afla internata, pentru mai multe investigatii.
PUTEREA ATENTEAZA LA FIINTA NATIONALA si a starnit in epoca un ecou cu totul deosebit, ca de altfel toate aparitiile publice ale reputatului medic specialist Dorin Sarafoleanu.
Avand cazare rezervata la Hotel Albatros din cadrul Complexului turistic Albatros Pod 4 din apropierea orasului Calarasi, programul de vizite si plimbari prin imprejurimi a fost facut in asa fel incat sa acopere o raza de mai multi kilometri.
Concluziile unui studiu publicat ieri de Gallup Romania la cererea Fundatiei Horia Rusu arata ca romanii au o perceptie confuza in legatura cu capitalismul, apreciind valori precum libertatea si bunastarea economica, dar in acelasi timp sustinand etatismul si egalitarismul.
Nicolae Breban) Si, ca un fel de gust amar, inca neincercat nici macar sub teribila si apasatoarea dictatura comunista, insusi cuvantul, notiunea de libertate prindea cumva un aer, un sens cumva ciudat si strain, cu totul neasteptat Au fost, dupa '89, din nou cele sapte vaci grase, ca in istoria biblica a lui Iosif, intr un aer euforic, de false si grosolan inscenate lupte politice, intr o aparenta generala de normalitate oarecum regasita, pe care multi disperasera de a o mai trai.
In articolul de saptamana trecuta am emis ipoteza ca aceasta maturizare inseamna, foarte probabil, atingerea unui nivel in care originalitatea si specificitatea noastra nu se vor narui la intalnirea cu cele ale unor hipercivilizatii.
Excesul de zel al autoritatilor locale a transformat ideea generoasa a unui mars de comemorare a victimelor Revolutiei de acum 17 ani intr-un semi-esec, precedat de o infruntare, ce-i drept doar verbala, a organizatorilor cu Politia, pe motivul lipsei unor banale hartii.
Corina Cretu a prezentat evolutiile sociale, politice si economice din Romania si a raspuns intrebarilor venite din partea unor membri ai diverselor institutii europene din Bruxelles, dar si din partea jurnalistilor straini, ca si din partea diferitelor organizatii neguvernamentale de pe langa Uniunea Europeana.
Dupa ce liberalul Teodor Melescanu a dat frau liber organizatiilor liberale din tara sa faca orice fel de colaborari la localele din acest an, chiar si cu Partidul Democrat Liberal, reprezentantii PD-L par sa fie, la randul lor, incantati de aceasta idee.
Am stabilit alte trei echipe de sustinere a candidatilor liberali:
Traian Basescu a sustinut marti ca Romania va fi echilibrata daca va avea si optiuni de stanga in societatea civila, si ca privatizarea, libertatea pietei sau independenta justitiei sunt valorile majoritatii cetatenilor, mai greu fiindu-le celor care au fost stalinisti convinsi.
google-analytics.com